Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Ster van Bethlehem blijft tot verbeelding spreken

Ster van Bethlehem blijft tot verbeelding spreken
VATICAAN (KerkNet/VIS/Zenit) - Voor paus Joannes Paulus II is het duidelijk dat de ster van Betlehem onze moderne consumptiemaatschappij blijft interpelleren. Hij had het zondag erover in zijn toespraak ter gelegenheid van het feest van Epifanie of Openbaring. Tijdens de plechtigheid werden tien priesters tot bisschop gewijd, vijf Italianen, drie Congolezen, één Filippino en een Portugees.

"De ster van Betlehem die de drie wijzen leidde, laat een heimwee naar God opbloeien, zelfs in onze geseculariseerde samenleving (...) Ze blijft hevige sentimenten losmaken... zelfs als ze soms gebannaliseerd dreigt te worden door de manier waarop de consumptiemaatschappij gebruik ervan maakt". De paus blijft erbij dat de ster van Betlehem ook vandaag nog de harten van de mensen weet te beroeren. "Ze spreekt ook de geseculariseerde mens aan, herinnert hem eraan dat hij een reiziger blijft, op zoek naar waarheid en verlangend naar het absolute". De ster verwijst naar Christus. "Jezus is die ster, die verschijnt aan alle rassen en culturen zonder onderscheid".
 
 

 

Rorate Zoeken