Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Aantal actieve priesters in V.S. daalt komende jaren met 40%"

BRUSSEL (KerkNet/CNS) - Volgens de Amerikaanse pater Cozzens gaan leken in de toekomst een steeds belangrijker rol vervullen in de Kerk. Volgens hem zal het aantal actieve priesters in de Verenigde Staten in de komende zes tot tien jaar met ruim 40% dalen.
"Per honderd diocesane priesters die overlijden of met pensioen gaan, worden er minder dan vijftig gewijd - terwijl het aantal katholieken blijft toenemen". Volgens Cozzens, die in 1999 al een boek over dit onderwerp schreef, ligt de conclusie voor de hand: leken zullen een steeds belangrijker rol spelen in de Kerk. Dat vraagt van kerkelijke verantwoordelijken dat ze op die evolutie inspelen, "tenzij ze hun kop in het zand willen steken".
 
 

 

Rorate Zoeken