Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Spaanse priester heeft geen zin in centen tellen

Spaanse priester heeft geen zin in centen tellen
ALZIRA (KerkNet/Bloomberg) - Een Spaanse priester heeft zijn parochianen opgeroepen voortaan minstens 1 euro in de schaal te deponeren. De pastoor argumenteerde dat het anders veel te tijdrovend zou zijn alle centen eerst te sorteren om ze daarna te kunnen tellen.
De herder beperkte zijn oproep niet alleen tot het lokale parochieblad, maar liet ook posters aanbrengen op de deuren van zijn parochiekerkje. Daarin laat hij de gelovigen weten dat hij er niet meteen bezwaar tegen heeft dat zijn parochianen eens een weekje overslaan omdat ze geen gepast eurogeld bij hebben, als ze dat de volgende week maar gul goedmaken.

Eerder had een campagne van de Ierse kerkgemeenschappen de gelovigen ertoe aangezet 2 euro in de schaal te gooien.
Vlaamse kerkelijke verantwoordelijken hebben al laten weten geen actie te voeren om Vlaamse gelovigen tot meer gulheid aan te sporen.
 
 

 

Rorate Zoeken