Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Meeste seminaristen in Spanje en Polen

Meeste seminaristen in Spanje en Polen
MADRID, Spain, (Zenit.org).- Gemiddeld zijn er in Europa in Polen en Spanje op het geheel van de bevolking het grootste aantal seminaristen. Het aantal seminaristen van het zuiderse land wordt volgens de Spaanse bisschoppenconferentie enkel door het thuisland van de paus overtroffen.

In Polen zijn er per 1 miljoen inwoners 108 seminaristen. In Spanje zijn er 76 seminaristen per 1 miljoen inwoners. Het laagst is het aantal seminaristen in het sterk geseculariseerde Frankrijk. Daar zijn er slechts 32 priesterstudenten per miljoen inwoners.
Volgens de woordvoerder van de Spaanse Bisschoppenconferentie bleef het aantal seminaristen in Spanje de voorbije jaren opvallend stabiel. In 1990 traden er 393 kandidaten in in Grootseminaries, in 2000-2001 waren er dat 360. In totaal zijn er in de Spaanse diocesane seminaries 1.797 priesterstudenten.
In 2000 werden er 238 priesters gewijd. Die wijdingen hadden plaats in de Spaanse bisdommen Almería, Barbastro, Girona, Huesca, Ibiza, Lleida, Menorca, Plasencia, Segovia, Solsona en Tarragona.
De gegevens werden bekend gemaakt naar aanleiding van de "Dag van het Seminarie" op 19 maart.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken