Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Weldra directorium over volksgeloof

Weldra directorium over volksgeloof
VATICAAN (KerkNet/CWN) - Volgens het Amerikaanse persagentschap CWN publiceert de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst weldra een nieuw directorium over volkgeloof en liturgie. Het nieuws over de nieuwe publicatie werd na de recentste bijeenkomst van de congregatie bekend gemaakt. Het directorium zal een aantal populaire riten bevestigen en tegelijk waarschuwen tegen bepaalde mistoestanden. Volgens bisschop Francesco Pio Tamburrino wil men vooral bepaalde devotionele praktijken uitzuiveren.

Met de uitwerking van het directorium werd al in 1999 gestart. Momenteel wacht het nog op de goedkeuring van de Congregatie van de Goddelijke Eredienst, waarna het ook officieel kan verspreid worden. Voor bisschop Francesco Pio Tamburrino moet het directorium bisschoppen en priesters in staat moet stellen het onderscheid te maken tussen "populaire volksgebruiken die aangemoedigd moeten worden en diegenen die moeten geharmoniseerd worden met de kerkelijke liturgie".

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken