Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

´Condoomactie op Wereldjongerendagen is vals en misleidend´

´Condoomactie op Wereldjongerendagen is vals en misleidend´
TORONTO (KerkNet/LSN.Ca) - De Canadese Katholieke Burgerrechtenliga heeft opgeroepen de strijd aan te binden tegen de voorlichtingscampagne van Catholics For a Free Choice op de komende Wereldjongerendagen.
De Amerikaanse organisatie kondigde eerder aan dat ze tijdens de Wereldjongerendagen met reclamepanelen en advertentieborden op het openbaar vervoer de jongeren wil bewustmaken van de waarde van condooms in de strijd tegen aids.

De Canadese Katholieke Burgerrechtenliga stelt nu dat de reclamepanelen van Catholics For a Free Choice "vals en misleidend zijn". Op die panelen wordt fel uitgehaald naar de katholieke leer over voorbehoedsmiddelen en de gevolgen daarvan bij de verspreiding van aids.

Presidente dr. Thomas Langan van de liga: "De reclame beschuldigt de Kerk ervan dat er door de kerkelijke seksuele moraal mensen van aids sterven. Dat is onzin. Aids kan zich niet verspreiden als mensen seksualiteit voorbehouden aan een monogame relatie, zoals dat door de Kerk onderwezen wordt. De Kerk leert onthouding en kuisheid leert en dat zijn de twee enige zekere manieren om aids te vermijden".

De liga verwijt Catholics For a Free Choice alleen katholiek van naam te zijn en zich royaal door onder meer The Playboy Foundation te laten sponsoren.
 
 

 

Rorate Zoeken