Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Officium in kathedraal Brugge trekt meer dan duizend mensen

Officium in kathedraal Brugge trekt meer dan duizend mensen
BRUGGE (KerkNet) - Sinds zondag 24 februari vindt tien maanden lang elke laatste zondagnamiddag van de maand een Officium plaats in de Sint-Salvatorskathedraal van Brugge. De eerste keer was meteen een groot succes.
Deze reeks vesperdiensten kadert in het culturele jaar Brugge 2002. Ze is een initiatief van de werkgroep ad hoc 'Christenen in Brugge 2002'. Officium wordt gedragen door het Brugse Kathedraalkoor en door de gemeenschap van de Sint-Trudoabdij te Male.

De eerste editie in 2002 genoot meteen een grote interesse. Meer dan duizend aanwezigen woonden 'Officium' bij. De waardering was ook heel hoog.

"De naam 'Officium' verwijst naar het getijdengebed van monniken en monialen, die tot achtmaal per dag samenkomen in de kerk. Ze bidden er psalmen, beluisteren een schriftlezing, zingen liederen en houden stiltemomenten voor persoonlijk gebed", verduidelijkt Ignace Thevelein. "Het officiumproject naar aanleiding van Brugge 2002 wil een bijdrage leveren tot de realisatie van liturgisch biddende samenkomsten die niet-eucharistisch zijn.

Het project stelt zich tot doel om gelovigen op een andere manier samen te brengen in de kerk. Samen zingen is een andere manier van bidden, anders dan het bijwonen van een eucharistieviering".

Bij dit project stelde Ignace Thevelein een boek (Lannoo,
 
 

 

Rorate Zoeken