Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Officiële Vaticaanse verklaring over misbruik vrouwelijke religieuzen

Officiële Vaticaanse verklaring over misbruik vrouwelijke religieuzen
VATICAAN (VIS) - Op 20 maart 2001 maakte Joaquin Navarro-Vals, de directeur van het persbureau van de Heilige Stoel, de volgende verklaring bekend ten aanzien van het nieuws over gevallen van seksueel misbruik van vrouwelijke religieuzen door priesters of missionarissen:
"Het probleem is bekend en beperkt zich tot een geografisch begrensd gebied. De Heilige Stoel behandelt deze zaak in samenwerking met de bisschoppen, de unie van Generale Oversten en de internationale unie van Generale Oversten. We werken aan beide kanten van de kwestie: zowel aan de vorming van personen als aan het vinden van oplossingen in individuele gevallen. De verschillende negatieve situaties mogen echter nooit de soms heroïsche trouw doen vergeten van de overweldigende meerderheid van mannelijke en vrouwelijke religieuzen en priesters."
 
 

 

Rorate Zoeken