Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Godsdiensten spelen belangrijke rol in Europa

Godsdiensten spelen belangrijke rol in Europa
ROME (KerkNet/RadVat) - De godsdiensten spelen in de Europese Unie een belangrijke rol in de strijd tegen de armoede en het onrecht. Dat heeft de Italiaanse EU-commissievoorzitter Romano Prodi woensdag gezegd bij de opening van een twee dagen durende bijeenkomst over de interculturele dialoog in Brussel. Ook het Vaticaan vaardigde een vertegenwoordiger af naar deze bijeenkomst.
Prodi waarschuwde in zijn uiteenzetting voor een verkeerd begrip van de dialoog tussen de culturen, waarbij het niet de bedoeling kan zijn de Westerse waarden aan de rest van de wereld op te leggen.
Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken