Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Mexicaan wordt nieuwe Salesiaanse overste

Mexicaan wordt nieuwe Salesiaanse overste
BRUSSEL (KerkNet/Avvenire/AICA) - De Mexicaanse Pascual Chávez Villanueva (54) is door het algemeen kapittel van de salesianen in Rome verkozen tot nieuwe algemene overste van de orde.
Hij zal de salesianen leiden tot 2008 en volgt Juan Edmundo Vecchi op, die op 23 januari 2002 overleed. Don Vecchi leidde de salesianen sinds 20 maart 1996.
Pascual Chávez Villanueva werd geboren op 19 december 1947 in het noorden van Mexico, waar hij als jongere ook bij de salesianen van Saltillo school liep. Later trad hij in bij de salesianen en op 8 december 1973 werd hij priester gewijd. Van 1975 tot 1977 studeerde hij aan het Bijbelinstituut in Rome en later ook in Spanje, waar hij een doctoraat in de theologie behaalde.
Het kapittel van de salesianen duurt nog tot 20 april. De belangrijkste voorstellen die besproken worden, zijn een verkorting van de termijn voor bestuursfuncties op nationaal en internationaal vlak en de splitsing van de Australisch-Aziatische regio.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken