Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Meer godsdienstvrijheid in Vietnam

Meer godsdienstvrijheid in Vietnam
BRUSSEL (KerkNet/RadVat) - Volgens een commissie van de Europese Unie heeft Vietnam vooruitgang geboekt op het vlak van de godsdienstvrijheid. Volgens de EU-commissie voor Buitenlandse Zaken kan vandaag een groot deel van de Vietnamese katholieken en boeddhisten vrij zijn godsdienst beleven. Al blijven volgens de commissie nog heel wat verbeteringen nodig.
De mensenrechtenactivist Michael K. Young getuigde in februari nog voor een subcomité van het Amerikaanse Congres, dat de godsdienstvervolging in Vietnam opnieuw aan het toenemen is. Hij verwees naar de arrestatie van verschillende religieuze leiders waaronder pater Tadeus Ngyen Van Ly, die in oktober vorig jaar tot vijftien jaar gevangenisstraf veroordeeld werd. Zijn stelling werd in maart ook door protestantse groepen bevestigd. Vooral zij zouden nu slachtoffer zijn van de vervolging, al kunnen ook zij hun godsdienst - weliswaar in kleinere kerkjes en privé-woningen - beleven.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken