Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vaticaan overweegt vertegenwoordiger naar Bethlehem te sturen

Vaticaan overweegt vertegenwoordiger naar Bethlehem te sturen
ROME (KerkNet/Misna/Zenit) - De paus heeft zondag opnieuw zijn bezorgdheid uitgesproken over de situatie in het Heilig Land. Hij verwees naar de dramatische beelden die ons uit het land bereiken en die, meer dan wat dan ook, een oproep vormen om op alle niveaus te reageren "opdat dit door God gezegende land zo snel mogelijk kan bevrijd worden van de spiraal van haat en geweld".
Het Vaticaan sluit niet uit dat er een pauselijke waarnemer naar Bethlehem gestuurd wordt en dat op vraag van de burgemeester van de geboorteplaats van Jezus.

Uitnodiging

Burgemeester Hanna Nasser had de paus donderdag voor een persoonlijk bezoek aan Bethlehem uitgenodigd nadat de onderhandelingen tussen de Israëlische en Palestijnse vertegenwoordigers op de klippen zijn gelopen.

In zijn brief aan de paus schreef de burgemeester dat de situatie elke dag ingewikkelder en uitzichtlozer wordt.

Vertegenwoordiger

Volgens CWN wil het Vaticaan spoedig een vertegenwoordiger naar Bethlehem sturen om te overleggen met de Israëlische en Palestijnse vertegenwoordigers opdat er opnieuw vooruitgang zou komen in de onderhandelingen.

In juni 2001 had het Vaticaan kardinaal Pio Langhi al eens naar het Heilig Land gestuurd om er een persoonlijke boodschap van de paus te overhandigen aan de Israëlische premier Sharon en de Palestijnse leider Yasser Arafat.
 
 

 

Rorate Zoeken