Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Dominanen roepen op tot opheffen embargo Irak

Dominanen roepen op tot opheffen embargo Irak
ROME (KerkNet/VID) - Een delegatie van dominicanen heeft opnieuw opgeroepen om het embargo tegen Irak op te heffen. Eerder hadden de dominicanen zich reeds meermaals tegen het embargo uitgesproken.
De aanleiding voor de oproep was het bezoek van een tienkoppige delegatie van mannelijke en vrouwelijke religieuzen van de orde aan Irak. De delegatie verbleef er van 5 tot 19 maart. De delegatie kloeg vooral het gebrek aan water, voedsel, medicijnen en onderwijs aan en roept in een slotrapport op het embargo op te heffen. “Ook de kleine christelijke gemeenschap werd door de sancties gedecimeerd maar de zusters, priesters en leken van onze orde, de Dominicanen, blijft een teken van hoop. Zij zijn de moderne profeten die de wil van God verkondigen en op weg zetten naar verzoening”;
De delegatie looft de inzet van haar Irakese medebroeders op het vlak van de gezondheidszorg, de spirituele opleiding van jongeren en de catechese.
Ondanks de complexiteit van de situatie en de ernstige moeilijkheden voor het vredesproces in het Midden-Oosten menen de delegatieleden dat de Verenigde Staten toch de hand kunnen uitstrekken en opnieuw vrede aanbieden.

Bron: Kerknet Vlaanderen

 
 

 

Rorate Zoeken