Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Kerken moeten druk uitoefenen op farmaceutische industrie"

ROME (KerkNet/RadVat/Zenit) - Als de Kerken iets kunnen doen in de strijd tegen aids, dan is het wel druk uitoefenen op de grote farmaceutische bedrijven, zodat die ervoor zorgen dat de medicijnen tegen aids in de Derde Wereld voor betaalbare prijzen ter beschikking worden gesteld. Dat zegt de franciscaan Hermann Schaluck, die aan het hoofd staat van de Duitse afdeling van Missio.
Pater Schaluck vroeg naar aanleiding van de Aidsconferentie in Barcelona dat kerkelijke organisaties meer politieke druk moeten uitoefenen. “Daardoor kunnen deze ondernemingen er wellicht toe gebracht worden mensen in Afrika, die HIV-positief zijn, toegang te geven tot levensverlengende medicijnen”.

Hijzelf noemt dat een vorm van “alternatieve globalisering”, des te meer omdat de Duitse ontwikkelingsdienst de verspreiding van aids in Azië en Afrika de belangrijkste hindernis noemt voor de verdere ontwikkeling van deze continenten.

Bisschop Diarmud Martin benadrukt dat de Kerk bij de bestrijding van aids vooral de nadruk moet leggen op een verantwoord seksueel gedrag. Hij geeft ook drie klemtonen aan voor de strijd tegen aids: de strijd tegen armoede, een verbetering van het systeem van gezondheidszorg en een verderzetting van het onderzoek naar een vaccin tegen aids.
 
 

 

Rorate Zoeken