Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

RK Kerk en Italiaanse politie willen samen kerkroof aanpakken

RK Kerk en Italiaanse politie willen samen kerkroof aanpakken
ROME (KerkNet/SIR) - Volgens het Italiaanse persagentschap SIR hebben de katholieke Kerk en de Italiaanse Carabinieri een akkoord gesloten om paal en perk te stellen aan de plaag van de vele kerkroven waarvan katholieke gebedshuizen steeds vaker slachtoffer worden.
Het akkoord werd afgesloten tussen het hoofd van het nationaal bureau voor het kerkelijk erfgoed, Mgr. Giancarlo Santi, en de verantwoordelijke van de carabinieriafdeling die belast is met de bewaking van het artistieke erfgoed.

De overeenkomst moet zowel de huidige misdaden aanpakken als toekomstige roven verhinderen. Tegelijkertijd wil men met de overeenkomst bijdragen tot een sensibilisering rond de problematiek.

De overeenkomst sluit aan bij een project van de Italiaanse Bisschoppenconferentie om tegen 2005 een volledige databank uit te bouwen met een index van het culturele erfgoed in de Italiaanse kerken, op basis van informatie van de verschillende Italiaanse parochies.

Volgens het Italiaanse persagentschap is bijna 70 % van het volledige culturele erfgoed van Italië religieus van aard.
 
 

 

Rorate Zoeken