Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kardinaal Meisner roept CDU op de "C" te schrappen

BRUSSEL (KerkNet/CWN/FAZ) - De Duitse bisschop Meisner van Keulen heeft kritiek geuit op de Duitse christen-democraten. Volgens de bisschop kan de CDU de term ‘christelijk’ maar beter laten vallen.
Aanleiding is de houding van de partij ten aanzien van homo’s en het gezinsbeleid.
Eerder dit jaar had CDU-leider Edmund Stoiber de achtentwintigjarige Catherina Reiche, een ongehuwde moeder, tot schaduwwoordvoerster voor gezinsaangelegenheden benoemd. Die aanstelling lokt heel wat kritiek uit, ook al omdat ze beschouwd wordt als het brein achter de homovriendelijke standpunten van de CDU.

Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung gaan de Duitse bisschoppen over dat gezinsbeleid binnenkort ook een herderlijke brief schijven. Die zou kort voor de verkiezingen van 22 september verschijnen.
Volgens ‘Welt am Sonntag’ zal de gezinspolitiek ook centraal staan tijdens de bisschoppenbijeenkomst in Würzburg op het einde van de maand augustus. In een pastorale brief, die daar wordt goedgekeurd, zullen de bisschoppen volgens Karl Jüsten vooral herinneren aan de houding van de Kerk ten aanzien van het ongeboren leven en huwelijk en gezin.

 
 

 

Rorate Zoeken