Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Canadese katholieken vinden hun kerk ´te conservatief´

Canadese katholieken vinden hun kerk ´te conservatief´
BRUSSEL (KerkNet/OttawaCitizen) – Uit een onderzoek onder Canadese katholieken, uitgevoerd in opdracht van National Post/COMPAS, blijkt dat de meeste Canadese katholieken hun Kerk te behoudsgezind vinden als het gaat om de invloed van leken op de liturgie, het priestercelibaat en het openstellen van het priesterschap voor vrouwen.
De resultaten van de enquête werden vorige week gepubliceerd.

De Canadese katholieke Kerk scoort ook slecht voor haar aanpak van seksueel misbruik, ondanks het feit dat de meeste commentatoren van oordeel zijn dat de Kerk die problematiek juist wel goed heeft aangepakt.

De Canadese bisschoppen vaardigden al in 1992 strenge richtlijnen uit om misbruik van minderjarigen door geestelijken tegen te gaan.

Dat gebeurde na de bekendmaking van een aantal gevallen van misbruik – vooral van kinderen van de oorspronkelijke bevolking – in scholen en weeshuizen van de verschillende Canadese, en dus ook katholieke, Kerken.

Volgens recente statistieken woont een op vier Canadese katholieken wekelijks de eucharistie bij.

Klik op de link hieronder voor het volledige enquête-rapport:

<a href="http://www.compas.ca/html/archivesdocument.asp?compasID=344" target="_blank"><u>Catholic Religious Opinion on the Occasion of the Visit to Canada of Pope John Paul II</u></a>
 
 

 

Rorate Zoeken