Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Hervorming Italiaanse bisdommen

Hervorming Italiaanse bisdommen
ROME (KerkNet/RadVat) - Volgens Radio Vaticaan verliezen na de abdij van Subiaco ook zes andere Italiaanse abdijen hun status van bisdom. De beslissing is een onderdeel van de hervormingen van de Italiaanse bisdommen. In Italië zijn er bijzonder veel bisdommen en honderden bisschoppen. Vaak is zo'n bisdom niet veel groter dan een stad of het territorium rond een abdij.
Volgens de Italiaanse krant 'Il Messaggero' verliezen naast Subiaco ook de abdijen van Monte Oliveto, Montevergine, Cava dei Tirreni, Grottaferrata en San Paolo buiten de Muren van Rome hun status die gelijkwaardig is met die van een bisdom en de daarmee verbonden rechtsmacht.
Volgens de krant hebben de abten van die abdijen, die nu hun verkiezing meteen ook bisschop werden, voorlopig wel nog zitting in de Italiaanse Bisschoppenconferentie. Volgens Radio Vaticaan moet na de hervorming elk Italiaans bisdom minstens 70.000 gelovigen tellen.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken