Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Steun voor belaagde aartsbisschop Sidney

Steun voor belaagde aartsbisschop Sidney
BRUSSEL (KerkNet/BBC) - Australische regeringsleiders hebben hun steun gegeven aan aartsbisschop George Pell. Pell kondigde eerder deze week aan dat hij tijdelijk zal terugtreden, nadat hij door een 52-jarige man van seksueel misbruik beschuldigd werd.
De man zou als twaalfjarige met een leeftijdsgenoot tijdens een zomerkamp mishandeld zijn.

De Australische premier Howard maakte volgens de BBC duidelijk dat hij nauwelijks geloof hecht aan de beschuldigingen. Hij zei ook dat de katholieke Kerk gepast reageerde met de oprichting van een onderzoekscommissie.

Ook andere Australische leiders gaven hun steun aan de aartsbisschop Sydney. De katholieke aartsbisschop van Brisbane, John Bathersby, zei dat er hoe dan ook zware schade wordt toegebracht aan het imago van de Australische katholieke Kerk.


 
 

 

Rorate Zoeken