Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bisschop vraagt einde embargo Irak

Bisschop vraagt einde embargo Irak
BRUSSEL (KerkNet/CNS) - "We verheffen onze stem tot alle mensen met een geweten en vragen hun hulp om het embargo, de sancties tegen ons - het volk van Irak - op te heffen en rechtvaardigheid tot stand te brengen door ons te geven wat we nodig hebben om dagelijks te overleven".
Met die oproep vroeg de Chaldese aartsbisschop Djibrael Kassab van Basra (Irak) tijdens een viering in de Verenigde Staten dat er een einde komt aan het embargo tegen zijn land. Volgens de bisschop verlammen dat de sancties het land verlammen. Ze veroorzaken dood, ziekte, armoede en kindersterfte.

 
 

 

Rorate Zoeken