Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Australische bisschop vraagt afschaffing celibaat

Australische bisschop vraagt afschaffing celibaat
BRUSSEL (KerkNet/CWN) – De hulpbisschop van het Australische Canberra vraagt de afschaffing van het verplichte celibaat. Volgens Mgr. Pat Power is het celibaat een van de belangrijkste redenen van het seksueel misbruik van kinderen.
De bisschop, die ook woordvoerder is van de Australische bisschoppen inzake seksueel misbruik, deed zijn uitspraken in een radioshow van het Australische ABC-netwerk.

Recent nog werd de Australische aartsbisschop George Pell van seksueel misbruik beschuldigd. Hij ontkende met klem maar trad wel tijdelijk terug om het onderzoek niet in de weg te staan. Het was maar een van de vele andere klachten inzake seksueel misbruik van kinderen.

Hulpbisschop Pat Power wil dat de Kerk het priestercelibaat herziet. “Priesters, die in de veiligheid en geborgenheid en het geluk van een gezin leven, zouden misschien minder snel op deze manier bekoord worden.”

Nochtans kon een recent onderzoek geen verband aantonen tussen het celibaat en het misbruik van kinderen. Leilani Garland van de Universiteit van Queensland sloot zich daarbij aan en beklemtoonde dat misbruik zowel door gehuwde als niet-gehuwde mannen gepleegd wordt.
 
 

 

Rorate Zoeken