Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Wit-Rusland nodigt paus uit

Wit-Rusland nodigt paus uit
BRUSSEL (KerkNet/Zenit/KNA) – Vlak voordat het Vaticaan bekend maakte dat de paus niet naar de Filippijnen reist, nodigde de president van Wit-Rusland Johannes Paulus II uit voor een bezoek aan de ex-Sovjetrepubliek uit.
“Ik ken de houding van de paus en ik heb voor hem een enorm respect. Ik weet dat hij gezegd heeft dat hij graag ooit Wit-Rusland wil bezoeken”.

President Lukaschenko sprak vorige week nog op televisie de hoop uit dat het land de gast zou mogen zijn voor een topontmoeting van de paus en patriarch Aleksej II: “Het zou me verheugen mochten de leider van de katholieke Kerk en onze orthodoxe patriarch Aleksej II elkaar hier in Wit-Rusland treffen.”

Het merendeel van de inwoners van Wit-Rusland is Russisch-orthodox.
 
 

 

Rorate Zoeken