Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Poolse bisschoppen ontgoocheld in overheid

Poolse bisschoppen ontgoocheld in overheid
BRUSSEL (KerkNet/CNS) - De Poolse bisschoppen, die onlangs nog de lof van de paus oogsten voor hun project 'Graan voor Afrika', hebben ontgoocheld gereageerd omdat de overheid in gebreke blijft. Het aartsbisdom Katowice zamelde een recordbedrag van 110.000 dollar in om overtollig graan aan te kopen.
De Poolse regering beloofde voor het transport naar Afrika te zorgen. Maar volgens hulpbisschop Stefan Cichy van Katowice moet dat voedseltransport nog steeds georganiseerd worden en weet men nog steeds niet of het graan wel kan bezorgd worden. De paus had tijdens zijn recent bezoek aan Polen het initiatief als een voorbeeld van een "geest van barmhartige solidariteit" geprezen.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken