Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Religieuzen VS tegen aanval op Irak

Religieuzen VS tegen aanval op Irak
ROME (KerkNet/VID) - Terwijl president Bush vandaag de Verenigde Naties probeert de overtuigen van de noodzaak van een militaire actie in Irak, hebben verschillende Amerikaanse orden en congregaties zich uitgesproken tegen een aanval op Irak.
De Amerikaanse pater Brian Pierce o.p. verklaarde dat de onze wereld "op dit ogenblik van de geschiedenis bijzonder kwetsbaar is, wegens het ongecontroleerde geweld, de immorele wapenhandel en een opdringerige ideologie, die wapens als een middel ziet om conflicten te beëindigen."

Pierce deed zijn uitspraak bij gelegenheid van het aannemen van twee resoluties door de Conferentie van de Algemene oversten van de Mannelijke Religieuzen (CMSM). In de resoluties wordt onder meer de Wereldbank opgeroepen een strategie te ontwikkelen tegen het onvermogen van de armste landen om hun schulden terug te betalen. Ook vragen de religieuzen een einde aan de militaire steun aan Colombia vragen.
 
 

 

Rorate Zoeken