Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Fulton Sheen eerste Amerikaanse heilige?

Fulton Sheen eerste Amerikaanse heilige?
BRUSSEL (KerkNet/Zenit) - Mogelijk wordt de bekende Amerikaanse bisschop van Peoria (Illinois), aartsbisschop Fulton Sheen, de eerste mannelijke Amerikaanse zalige. Het bisdom wil dat de Amerikaanse aartsbisschop, die in eigen land een pionier was van de religieuze televisie, weldra zalig wordt verklaard.
Praatprogramma
Bisschop Sheen werd tussen 1952 en 1957 in de VS vooral bekend als gastheer van het praatprogramma ‘Life is Worth Living’, waarin allerhande theologische en sociale kwesties aan bod kwamen. Hij had ook een eigen radioprogramma en een eigen column in een dagblad. Daarnaast schreef hij nog eens een zestigtal boeken.

Zaligverklaring
Het bisdom overhandigde op maandag 9 september de documenten voor de zaligverklaring aan het Vaticaan. Op basis daarvan kan het Vaticaan het leven, de geschriften en wonderbaarlijke genezingen, die aan Sheen worden toegeschreven, onderzoeken. Aartsbisschop Fulton Sheen overleed in 1979. Hij was 84. Als hij ook daadwerkelijk wordt zalig verklaard, wordt hij de eerste mannelijke Amerikaan die de eer te beurt valt.
 
 

 

Rorate Zoeken