Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Bisschoppen VS waarschuwen Bush voor gevolgen oorlog met Irak

Bisschoppen VS waarschuwen Bush voor gevolgen oorlog met Irak
WASHINGTON (KerkNet - CathoBel) - De katholieke bisschoppen van de Verenigde Staten hebben president Bush gewaarschuwd voor de gevolgen van een preventieve oorlog met Irak. De bisschoppen wijzen Bush erop dat er tot nu toe nog geen enkel hard bewijs is gevonden voor de directe betrokkenheid van Saddam Hoessein bij het internationale terrorisme.
De verklaring van de Amerikaanse katholieke bisschoppen is ondertekend door de secretaris van de bisschoppenconferentie, Mgr. Wilton D.Gregory, bisschop van Belleville (Illinois) en geadresseerd aan de veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Condileeza Rice.

De bisschoppen vragen dat de VS samen met de Verenigde Naties druk zouden blijven uitoefenen op de Iraakse leider opdat hij zijn massavernietingswapens zou ontmantelen.

De Amerikaanse bisschoppenconferentie kant zich ook tegen de plannen van de Amerikaanse regering voor het omverwerpen van het huidige bewind in Irak. Zoiets kan volgens hen niet zonder dat de hele internationale gemeenschap daarmee instemt.

Ze wijzen de regering op het risico van een complete destabilisatie van het hele Nabije Oosten, die een dergelijke solo-interventie ongetwijfeld zou veroorzaken.

Link: <a href="http://www.nccbuscc.org/sdwp/international/bush902.htm" target="_blank"><u>Volledige tekst brief bisschoppen aan president Bush</u></a>
 
 

 

Rorate Zoeken