Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Nieuwe aanslag op christenen in Pakistan

Nieuwe aanslag op christenen in Pakistan
KARACHI (KerkNet - BBC News) - Onbekende schutters hebben zeven mensen doodgeschoten en vier anderen verwond tijdens een aanslag op een christelijke hulporganisatie in het Pakistaanse Karachi.
Zes medewerkers van het christelijke 'Instituut voor Vrede en Gerechtigheid' werden direct gedood, een zevende slachtoffer stierf korte tijd later in het ziekenhuis. Drie van de slachtoffers zijn moslims, de overige medewerkers waren christenen. De twee daders slaagden erin na de aanslag te ontkomen.

Bronnen binnen de veiligheidsdiensten verklaarden aan het persagentschap Associated Press dat de overvallers hun slachtoffers eerst vastbonden op een stoel om ze daarna een kogel door het hoofd te schieten.

Religieuze conflicten

Een woordvoerder van het Instituut voor Vrede en Gerechtigheid verzekerde dat de NGO ('Niet-Goevernementele Organisatie')zich nog nooit heeft bemoeid met de al langer aanslepende religieuze conflicten in Pakistan.

De organisatie houdt zich vooral bezig met dringende hulpverlening aan de armsten in de samenleving. Al 30 jaar lang ijvert de groep voor elementaire arbeidsrechten voor gemeente- en textielarbeiders. Ze werkt daarvoor samen met plaatselijke mensenrechtengroepen.

Militanten

De politiediensten in Karachi willen voorlopig niks kwijt over wie zij verdenken achter de moorddadige aanslag te zitten. Vermoedelijk moet worden gezocht in kringen van militanten die zich verzetten tegen de Amerikaanse aanwezigheid in het naburige Afghanistan.

Dit jaar alleen al zijn op z'n minst 30 christelijke Pakistani om het leven gekomen bij gelijkaardige aanslagen op christelijke kerken, scholen, ziekenhuizen en andere instellingen. Het is wel de eerste keer dat zoiets in de stad Karachi plaats vindt.

De Pakistaanse overheid roept de christenen op bijzonder attent te zijn en alle mogelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Zelf laat ze gebouwen van christelijke organisaties versterken met zandzakken en verwijdert ze naamplaten van de gevel.
 
 

 

Rorate Zoeken