Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Wonder op voorspraak van Moeder Theresa erkend

Wonder op voorspraak van Moeder Theresa erkend
ROME (KerkNet/RKnieuws.net) - De Vaticaanse congregatie voor heiligverklaringen heeft gisteren een wonder erkend dat wordt toegeschreven aan Moeder Theresa. Daarmee is een belangrijke nieuwe stap gezet op weg naar haar zaligverklaring.
Een 30-jarige vrouw uit India zou in 1998 op voorspraak van moeder Teresa zijn genezen van maagkanker. Volgens artsen en deskundigen is er geen normale medische verklaring voor de genezing.

"We zijn God erg dankbaar voor deze wonderbare genade en we zijn erg blij" zei zuster Nirmala, de zuster die Moeder Theresa is opgevolgd als hoofd van de Zusters van Naastenliefde.

De congregatie had vorige week al de 'heroïsche deugden' erkend van Moeder Theresa erkend. Daarmee is de eerste fase van het proces voor de zaligverklaring in Rome afgerond.

Moeder Theresa werd wereldberoemd door haar werk in de sloppenwijken van Calcutta en als stichtster van de Zusters van Naastenliefde. Al kort na haar overlijden, in 1998, werd het proces voor de zaligverklaring opgestart.

Toch duurde het afronden van de diocesane fase voor het proces van de zaligverklaring in het aartsbisdom Calcutta langer dan verwacht.

Op 29 augustus 2001 werden de gegevens overgedragen aan de Congregatie voor de Heiligverklaring en ging het proces in Rome zelf van start.

De paus moet het oordeel van de congregatie nog formeel bekrachtigen en een datum voor de zaligverklaring vastleggen. Dit kan volgens insiders pas ten vroegste in december 2002 gebeuren. Wellicht wordt Moeder Theresa dan nog tegen de herfst van volgend jaar zaligverklaard.
 
 

 

Rorate Zoeken