Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Belangrijkste Anglicaanse kerkleider tegen homohuwelijk

Belangrijkste Anglicaanse kerkleider tegen homohuwelijk
BRUSSEL (KerkNet/RWTN/BBC) - De anglicaanse aartsbisschop George Carey heeft zich tijdens de Goede Week in een gesprek met de Britse omroep BBC uitgesproken tegen homohuwelijken: “De kerk moet het water niet opnieuw uitvinden: het huwelijk is een relatie tussen man en vrouw”.
Volgens Carey valt het niet te betwijfelen dat mensen een diepe vriendschap kunnen hebben, maar men kan dit geen huwelijk noemen: “Laat ons duidelijk zijn over de taal die we gebruiken”.
Carey deed zijn uitspraken tegen de achtergrond van de discussie in de anglicaanse Kerk over de wijding van homo’s: “Niet-praktiserende homo’s kunnen tot het priesterschap toegelaten worden, maar de Kerk trekt een duidelijke lijn wat praktiserende homo’s betreft – omdat we een duidelijke regel hebben over wat voor soort levensstijl we verwachten van gewijde bedienaars”.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken