Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Vaticaan zoekt toenadering met Bulgarije

Vaticaan zoekt toenadering met Bulgarije
BRUSSEL (KerkNet/Zenit) - De Duitse curiekardinaal Kasper heeft een driedaags bezoek aan Bulgarije gebracht. Hij wilde zo een impuls geven aan de relaties met de Bulgaarse orthodoxe Kerk.
Het bezoek sloot aan bij de dialoog met de Bulgaarse orthodoxe Kerk die door de paus zelf, tijdens zijn bezoek aan het land, op gang gebracht werd. Kardinaal Kasper ontving tijdens zijn verblijf een eredoctoraat van de Universiteit van Sofia. Hij had ook een belangrijke ontmoeting met de Bulgaarse patriarch Maxim en de Heilige Synode. Woensdag bezocht hij het beroemde klooster van Backove.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken