Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Laatste brief Maximiliaan Kolbe gepubliceerd

Laatste brief Maximiliaan Kolbe gepubliceerd
ROME (KerkNet/Zenit) - Ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van zijn heiligverklaring is de inhoud van de laatste brief van Maximiliaan Kolbe bekend gemaakt. De brief getuigt van een enorme tederheid, die minder in zijn andere brieven aanwezig is.

In zijn laatste brief, aan zijn moeder, schrijft Kolbe: "Lieve Moeder, eind mei kwam ik met een treinkonvooi aan in het concentratiekamp van Auschwitz. Alles gaat goed met mij, lieve moeder. Je kan gerust zijn over mij en mijn gezondheid, want God is overal en hij is met grote liefde bij alles en iedereen aanwezig. Het zou beter zijn als U mij niet zou schrijven totdat ik jou nog een brief stuur, omdat ik niet weet hoe lang ik hier nog zal blijven. Met vriendelijke groeten en kussen. Raymond Kolbe".

Kolbe overleed op 14 augustus 1941, nadat hij een injectie had gekregen. De twee weken daarvoor had hij niet gegeten noch gedronken. Hij maakte deel uit van een groep van zeventien gevangen, die uit wraak voor een ontsnappingspoging gestraft waren.

Een jaar na zijn pausverkiezing zei Joannes Paulus II over Kolbe in Auschwitz: "Maximiliaan Kolbe deed wat Jezus deed. Hij leed niet aan de dood, maar gaf zijn leven."
 
 

 

Rorate Zoeken