Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus looft Focolarebeweging

Paus looft Focolarebeweging
BRUSSEL (KerkNet/Zenit) - De paus heeft gisteren persoonlijk een brief overhandigd aan Chiara Lubich, met lof voor de Focolarebeweging, die momenteel in Castel Gandolfo in algemene vergadering samenkomt.
Wereldwijd telt de beweging 141.280 leden en 2,23 miljoen sympathisanten. De paus spreekt in de brief zijn waardering uit voor de waardevolle bijdrage bij de bevordering van de eenheid door de zoektocht naar en de praktijk van de dialoog.

De paus ontmoette Chiara Lubich op de dag dat hij ook een 'Jaar van de Rozenkrans' uitriep. Niet toevallig roept hij in de brief de leden van de beweging, die is toegewijd aan Maria, op om dit contemplatief gebed te blijven bidden en het nodige belang toe kennen aan het Rozenkransjaar. "Het Jaar van de Rozenkrans zal jullie stimuleren om de contemplatie over Christus - vanuit de ogen van Maria - te versterken, hem te imiteren en zijn aanwezigheid uit te dragen in de milieus waarin jullie leven."

Chiara Lubich stichtte de Focolarebeweging op 7 december 1943, in volle oorlogstijd. In 1962 kreeg de beweging pauselijke erkenning. De statuten werden in 1999 door de Pauselijke Raad voor de Leken goedgekeurd.
 
 

 

Rorate Zoeken