Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Ossuarium met verwijzing naar Jezus beschadigd tijdens transport

Ossuarium met verwijzing naar Jezus beschadigd tijdens transport
TORONTO (RKnieuws.net/Reuters) - De 2000 jaar oude beenderkist, waarvan sommige deskundigen menen dat deze het vroegste bewijs van het bestaan van Jezus zou kunnen zijn, is beschadigd geraakt.
Het stenen ossuarium is beschadigd tijdens een transport naar Toronto. Dit hebben museummedewerkers vrijdag bekend gemaakt. De beenderkist, met daarop de Aramese inscriptie "Jakobus, zoon van Jozef, broer van Jezus" zou in Toronto voor het eerst aan het publiek worden getoond.

Een medewerker van het Royal Ontario Museum van Toronto vertelde dat het ossuarium vanuit Tel Aviv via New York naar Toronto was vervoerd, en dat bij aankomst nieuwe scheuren bleken te zijn ontstaan aan de voorkant en de achterkant. Een van de scheuren loopt door het laatste gedeelte van de inscriptie.

Omdat gevreesd wordt dat de scheuren verdere schade zouden kunnen veroorzaken, wordt overwogen om in overleg met de eigenaar van het stenen kistje herstelwerkzaamheden uit te voeren.
 
 

 

Rorate Zoeken