Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Katholieke hulporganisaties overweldigd door hongercrisis Argentinië

Katholieke hulporganisaties overweldigd door hongercrisis Argentinië
BRUSSEL (KerkNet/CWN) - De voorzitter van de Argentijnse Caritasafdeling, bisschop Jorge Casaretto, verklaart dat de hulporganisatie overweldigd is door de hongercrisis in het land. Ook andere hulporganisaties kampen met hetzelfde probleem. Vrijwel dagelijks staan de Argentijnse kranten vol met berichten over kinderen die van honger om het leven komen.
Volgens de bisschop worden ook Caritas en de Argentijnse Bisschoppenconferentie overspoeld door de "menselijke crisis, die geen voorgaande kent in de recente geschiedenis van het land".

Tijdens een persconferentie van Caritas werden de Argentijnen opgeroepen tot vrijgevigheid.

Er werd toen ook bekend gemaakt dat Caritas momenteel 4.000 voedselkeukens runt en 600.000 Argentijnen, waaronder 400.000 kinderen, voedt.

"Het aantal mensen dat nu nood heeft aan een bord voedsel, ligt nu drie maal hoger als vorig jaar".

Volgens de bisschop proberen ook katholieke en andere organisaties ruim een half miljoen Argentijnen te voeden, maar dat is ruim onvoldoende.

Twintig miljoen armen

Volgens de Argentijnse overheid leven er momenteel twintig miljoen Argentijnen onder de armoedegrens. Daarvan leven er tien miljoen in absolute armoede.

Volgens de bisschop helpt het daarom nauwelijks om de organisatie van de hulpdiensten te verbeteren, maar kan men enkel de honger bestrijden als er een einde komt aan de onrechtvaardige verdeling van de rijkdom en de corruptie.

"Maar ondertussen is het natuurlijk onze taak voedsel te verstrekken aan de mensen die in nood zijn en niet kunnen wachten tot de structuren zijn aangepast."
 
 

 

Rorate Zoeken