Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus schrapt in drukke kerstagenda

Paus schrapt in drukke kerstagenda
VATICAANSTAD (Reuters/RKnieuws.net) - Paus Johannes Paulus II heeft een paar afspraken geschrapt in zijn drukbezette kerstagenda. Zo zal de paus voor het eerst geen bezoek brengen aan de kerststal die Romeinse schoonmakers altijd net buiten Rome bouwen.
Nu de paus niet naar hen toe kan komen, zullen de schoonmakers naar de paus komen in het Vaticaan.

Eén van de ontmoetingen met parochianen uit Rome is afgelast, en een andere is verplaatst naar een ruimte dichter in de buurt van de pauselijke vertrekken.

De belangrijke activiteiten van de paus gaan echter gewoon door. Traditiegetrouw zal de paus de nachtmis vieren in de Sint Pieter en de "Urbi et Orbi" zegen geven op Eerste Kerstdag.

Volgens persbureau Reuters heeft de paus advies gekregen om tijdens de drukke periode zoveel mogelijk rust te nemen.
 
 

 

Rorate Zoeken