Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus roept journalisten op tot integriteit

Paus roept journalisten op tot integriteit
(Vaticaanstad - RKnieuws.net) In een toespraak tot tachtig leden van de Katholieke Pers Unie heeft de paus journalisten opgeroepen om 'integer te zijn, de waarheid te zoeken en hoop te bieden.'
De Unie kwam samen in Rome om haar 75-jarig bestaan te vieren. In zijn toespraak ging de paus in op de vraag wat het inhoud om katholiek én journalist te zijn. "Het is vrij simpel," aldus de Heilige vader "het houdt in dat u een integer persoon bent, die in zijn privé- en beroepsleven de leer van Jezus en het Evangelie laat doorschijnen. Het betekent de hoogste idealen van vakmanschap nastreven, een man of vrouw van gebed te zijn die altijd het beste van zichzelf wil geven. Het betekent dat u de moed heeft om waarheid te zoeken, zelfs wanneer die waarheid onplezierig is of niet als 'politiek correct' beschouwd word."

"Het betekent," zo ging de paus verder "dat u zich bewust bent van de morele, religieuze en spirituele kanten van het menselijk leven, die tegenwoordig vaak verkeerd begrepen worden of opzettelijk worden genegeerd. Het houd in dat u niet alleen verslag doet van de wandaden en tragedies die plaats hebben, maar dat u ook vertelt van positieve, bemoedigende dingen die voor de mensen in nood gedaan worden. (...) Het betekent hoop en goede voorbeelden geven aan een wereld die wanhopig op zoek is naar beide."

"Dit zijn een paar van de dingen die u moeten onderscheiden als katholieke journalisten," zie de paus tot slot "en dit is de geest die Katholieke Pers Unie door haar leden en werkzaamheden uit moet dragen.
 
 

 

Rorate Zoeken