Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus vertrouwt wereldvrede toe aan Maria

Paus vertrouwt wereldvrede toe aan Maria
ROME (RKnieuws.net) - Tijdens een traditionele hulde aan Maria voor het feest van de Onbevlekte Ontvangenis heeft Paus Johannes Paulus II de wereldvrede toevertrouwd aan Maria.
Voor het dertig meter hoge beeld van de Onbevlekte Ontvangenis op het Romeinse Piazza di Spagna bad de paus:
"Bid, O Moeder, voor ons allen. Bid voor de mensheid die leid onder armoede en onrecht, geweld en haat, terreur en oorlog."

De paus riep katholieken opnieuw op om de rozenkrans te bidden en hij bad ook weer opnieuw voor het Midden-Oosten. "Kijk dan ook vooral naar het land waar u Jezus ter wereld bracht, en land waar u samen van hield en dat vandaag nog steeds op de proef gesteld word. Bid voor ons, Moeder van Hoop!"

Later bracht de paus ook nog een kort privébezoek aan de Basiliek Santa Maria Maggiore om te bidden bij de Icoon van de Beschermsvrouwe van de Eeuwige Stad.

Onbevlekte ontvangenis

Tijdens het Angelus-gebed, eerder op de dag, vatte de paus de betekenis van het feest van de onbevlekte ontvangenis als volgt samen:

"De nederige dienstmaagd van Nazareth, die met haar 'ja' tegen de engel de loop van de geschiedenis veranderde, was vanaf haar ontvangenis vrij van elke vorm van zonde.
Wij worden uitgenodigd om haar na te volgen: Maria behaagde God met haar volgzame nederigheid. [...] 'Zie de dienstmaagd van de Heer.' Alle gelovigen worden gevraagd om met hetzelfde vertrouwen de goddelijke wil hoe dan ook te accepteren."
 
 

 

Rorate Zoeken