Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Russische Patriarch sceptisch

Russische Patriarch sceptisch
MOSKOU (KerkNet/KIPA/MPA) - Volgens het persagentschap KIPA heeft de Russisch-orthodoxe Patriarch Aleksej II zich erg sceptisch uitgelaten over de spijtbetuiging die de paus in Griekenland uitsprak.
Paus Johannes Paulus II verontschuldigde zich vrijdag voor de zonden die "door de zonen en dochters van de katholieke Kerk" bedreven werden, inclusief de verovering van Constantinopel in 1204.

Volgens de Russisch-orthodoxe patriarch is deze spijtbetuiging slechts van toepassing op de kuisvaarten. "We moeten zien hoe deze verontschuldiging in daden zal uitgedrukt worden".

De Russische patriarch deed zijn uitspraken tijdens een ontmoeting met de Griekse aartsbisschop Christodoulos, die op bezoek is in Moskou.

Terwijl de Griekse aartsbisschop zich bijzonder positief uitliet over het pausbezoek, herhaalde de Russisch-orthodoxe patriarch volgens het Griekse persagentschap MPA nogmaals zijn protest tegen het pausbezoek aan Oekraïne: "De paus kan zijn bezoek aan Oekraïne niet voorbereiden, terwijl de uniaten bommen plaatsen in de orthodoxe kathedralen, zoals recent nog in de regio gebeurde".

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken