Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Seminarist officieel verdachte van moord op priester

Seminarist officieel verdachte van moord op priester
CLEVELAND (RKnieuws.net) Een 37-jarige seminarist uit Cleveland is officieel beschuldigd van de moord op pastoor William Gulas en brandstichting in diens pastorie.
Gulas werd gisteren dood gevonden in zijn uitgebrande pastorie. Lijkschouwing wees uit dat hij al voor de brand neergeschoten was.

De verdachte liep stage in Gulas´ parochie, St Stanislaus. Eind oktober werd hij bezocht door de studierector van de Fransiscaanse opleiding, om het einde van zijn stage te bespreken. De verdachte wilde broeder worden in dienst van St. Stanislaus maar hij kreeg geen toestemming.

Hij werd door een parochiaan beschreven als ´anders´ en ´ongeinteresseerd in de ander.´ De politie heeft verder geen details vrijgegeven over een eventueel motief.
 
 

 

Rorate Zoeken