Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Law heeft vandaag gesprek met paus

Law heeft vandaag gesprek met paus
VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Kardinaal Law zal vandaag een ontmoeting hebben met de paus. Er gaan geruchten dat hij zijn ontslag aan zal bieden.
Kardinaal Law is al bijna een week in Rome en heeft met diverse hoge Kardinalen gesproken. De twee belangrijkste kwesties waren een eventueel faillissiment van het bisdom Boston en de positie van Law zelf.

Als Law besluit zijn ontslag aan te bieden, dan is het nog altijd aan de paus om dat te aanvaarden. Het Vaticaan kan echter nog niet bevestigen of Law ook daadwerkelijk zal opstappen.
De woordvoerder van de paus, Joaquin Navarro-Valls, zegt dat een eventueel indienen van ontslag door Law in ieder geval niet voor de ontmoeting met de paus zal plaatsvinden.
 
 

 

Rorate Zoeken