Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Protestantse theoloog: Rozenkrans kan bijdragen aan eenheid

Protestantse theoloog: Rozenkrans kan bijdragen aan eenheid
ROME (RKnieuws.net/Zenit.org) - De pauselijke brief over de rozenkrans heeft onverwachte bijval gekregen. Stephan Tobler, een vooraanstaand Duits theoloog, noemde de brief 'verrassend' en 'diepgaand.'
Tobler zei dat het rozenkransgebed geintroduceerd werd op "een manier waarin de voor protestanten zo belangrijke dynamiek van de Drie-ene God terug te vinden is. Protestanten waarderen Maria, maar alleen als het de aandacht niet afleid van Jezus, de Heilige Geest en de Vader"

Rosarium Virginis Mariae, de brief over de rozenkrans die paus Johannes Paulus II op 16 oktober publiceerde, heeft volgens Tobler "een spirituele en theologische diepgang die ik niet verwachtte. De brief ademde een verrassende evangelische dimensie uit."

Protestantse herontdekking van Maria

De Gereformeerd-Evanglische Tobler zei dat "de Evangelische kerken Maria opnieuw kunnen ontdekken als een persoon die helemaal open staat voor God met haar 'fiat', met haar 'doe wat Hij u zegt', met haar plaats aan de voet van het kruis en met haar stille aanwezigheid onder de discipelen."

Tobler zei verder optimistisch te zijn over de toekomst de oecumene: "Ik ben overtuigd dat als katholieken de rozenkrans bidden zoals voorgesteld in de apostolische brief, en als evangelische mensen op deze manier zonder vooroordelen erkennen en herontdekken wat de rozenkrans biedt; dan zal het goed komen. Maar we moeten er wel aan werken."
 
 

 

Rorate Zoeken