Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Anglicaanse bisschop: "Drie wijzen maakten deel uit van complot."

LICHFIELD (RKnieuws.net/Anova) - Een Anglicaanse bisschop heeft een provocerende kerstboodschap afgeleverd waarin onder andere werd beweert dat de drie wijzen deel uit maakten van een complot om Jezus te vermoorden.
De bisschop van Lichfield, Keith Sutton, trok fel van leer tegen "sentimentele" en "valse" beelden die rond Kerstmis opduiken.
Zo maakte hij bezwaar tegen het afbeelden van de herders als vredige types, terwijl ze zich aan de zelfkant van de samenleving bevonden.

Vervolgens deed Sutton er nog een schepje bovenop door te stellen dat de drie wijzen door Herodes gestuurd waren om er achter te komen waar Jezus zich bevond, zodat Hij vermoord kon worden.

 
 

 

Rorate Zoeken