Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Lokale afdeling Dierenbescherming plakt stickers over ´ondoordachte´ Mariaposter

Lokale afdeling Dierenbescherming plakt stickers over ´ondoordachte´ Mariaposter
APELDOORN (RKnieuws.net) - De Apeldoornse Dierenbescherming plakt stickers over de afbeeldingen van Maria met een dood konijn op de armen. De illustratie wordt landelijk gebruikt door de Dierenbescherming om de relatie kerst, bio-industrie en dierenleed onder de aandacht te brengen.
Bestuursvoorzitter Willem Roelofsen van de afdeling Apeldoorn noemt de actie van het landelijk bureau 'ondoordacht'. 'Je moet dierenbescherming en religie niet met elkaar in verband brengen', meent hij. Naast Apeldoorn verzet ook Bergen op Zoom zich tegen de actie.

Roelofsen heeft voor het afblazen van de afbeelding leden gepolst. 'Ik wist dat we een aantal getrouwe leden voor het hoofd zouden stoten. En die zouden hun lidmaatschap beëindigen.' Roelofsen die ook persoonlijk problemen zegt te hebben met de Maria-figuur in de actie, gaat het niet alleen om de relatie met religie. 'Ik zou het ook niet accepteren als er een afbeelding bij zou zijn van homofielen, gehandicapten of treinmachinisten. Dat heeft allemaal niets met het onderwerp kerst en dierenleed te maken.'

Apeldoorn is met Bergen op Zoom de tweede afdeling die de poster niet accepteert, laat woordvoerder Niels Dorland van het landelijk bureau van de Dierenbescherming weten. 'We proberen over het onderwerp Kerstmis en dierenleed scherp te communiceren. Geen shock-effect maar wel scherp. Ook van katholieken hebben we positieve reacties gehad op de actie.' Hij zegt het standpunt van Apeldoorn te 'respecteren'.
 
 

 

Rorate Zoeken