Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Geloof geeft sleutel voor lijkwade

Geloof geeft sleutel voor lijkwade
BRUSSEL (KerkNet/CNS) - Het geloof en niet de wetenschap is de sleutel om de Lijkwade van Turijn te begrijpen. Dat verklaarde de Italiaanse kardinaal Severino Poleto.
Volgens CNS verklaarde de kardinaal van Turijn op 4 mei dat het evangelie de gelovige oproept om Christus te kennen en Hem te zien: “Maar dat betekent hem aanschouwen met de ogen van het geloof, niet met de ogen van de wetenschap of de (menselijke) geschiedenis”.
Kardinaal Poletto deed zijn uitspraken op 4 mei, ter gelegenheid van een liturgische viering van de feestdag van de Lijkwade van Turijn.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken