Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

"Vrijwilligers zijn uitdrukking van Gods liefde"

VATICAANSTAD (RKnieuws.net/Zenit) - Christelijke vrijwilligers hebben de taak om anderen hun onzelfzuchtige inspanningen te laten zien als uitdrukkingen van 'de zachtheid van de vader.' Dat zei paus Johannes Paulus II tijdens een ontmoeting met de Federatie van Christelijke Organisaties voor Internationaal Vrijwilligerswerk.
De Heilige Vader zei dat christelijke vrijwilligers geroepen zijn om, door hun onzelfzuchtige toewijding aan broeders en zusters, de aanwezigheid van de Goede God door te laten schijnen.

"Naastenliefde," aldus de paus "moet gevoed worden door de oven goddelijke liefdadigheid. Dit vereist meer inspanning in gebed, aandachtig en constant luisteren naar het woord van God en vooral een leven waarin de Eucharistie centraal staat.

Brief

Tijdens de ontmoeting kreeg de paus een brief die geschreven was namens de duizenden kinderen die moeten werken. De brief riep op tot 'waardig werk' voor minderjarigen.

"Het kindje Jezus is ook een werkend kind, zoals ons, hij is de zoon van een timmerman" schreven de kinderen in de brief.
 
 

 

Rorate Zoeken