Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

BBC heroverweegt uitzending Maria-documentaire

BBC heroverweegt uitzending Maria-documentaire
PORTSMOUTH (RKnieuws.net/Zenit) - De Britse omroep BBC overweegt om een documentaire over Maria, die voor kerst gepland stond, toch niet uit te zenden. Katholieken door heel Groot-Brittanië hebben namelijk ontzet gereageerd op de inhoud ervan.
De documentaire gaat in op een aantal theorieëen over de afkomst van Jezus. Zo wordt gesuggereerdt dat Maria verkracht werd door een Romeinse soldaat of dat zij er een affaire op na gehouden zou hebben.

Bisschop Hollis van Portsmouth, ex-BBC producer en verantwoordelijk voor de media in de Britse bisschoppenconferentie, vindt dat documentaires als deze "iconen van een belangrijke religies aanvallen, en daarom ongewenst en verontrustend zijn."
Hollis is van plan om een brief te schrijven aan de BBC.

Giswerk

"De Maagd Maria is een persoon wiens leven een immense invloed heeft gehad op de hele geschiedenis van het Christendom. Om dan in een historisch onderzoeken van haar leven gebruik te maken van verward en onbeargumenteerd giswerk is niet alleen on-wetenschappelijk maar ondermijnt ook de integriteit van het project zelf."
 
 

 

Rorate Zoeken