Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kerk internationaliseert

Kerk internationaliseert
WENEN (KerkNet/KathWeb) – Volgens bisschop Kasper zorgt de paus met de benoeming van 37 nieuwe kardinalen vooral voor een internationalisering van het kardinaalscollege. Het totale aantal kiesgerechtigde kardinalen komt op 128. “Daarmee maakt de paus duidelijk dat hij ondanks alle speculaties niet van plan is eerlang af te treden”.
Tijdens een bijeenkomst in Wenen riep de secretaris van de Pauselijke Raad voor de Eenheid onder de christenen op tot een versterking van de collegiale structuren en sprak de hoop uit dat de collegialiteit in de toekomst sterker vorm zou krijgen.

Bron: Kerknet Vlaanderen
 
 

 

Rorate Zoeken