Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Kardinaal Danneels bij Andries Knevel

Kardinaal Danneels bij Andries Knevel
BRUSSEL (KerkNet/ReformatorischDagblad/EO) - Kardinaal Godfried Danneels gaat met de Nederlandse presentator en EO-directeur Andries Knevel in gesprek over de vier grote missiecongressen die de komende maanden plaats vinden.
Ze zijn een gemeenschappelijk initiatief van de aartsbisschoppen en patriarchen van Wenen, Parijs, Lissabon en Brussel, die zo het geloof hopen terug te brengen naar de stad. Het eerste congres vindt plaats van 23 mei tot 1 juni in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Parijs volgt volgend jaar, daarna zijn Lissabon en Brussel aan de beurt.

Volgens kardinaal Danneels leeft tegenwoordig bijna de helft van de wereldbevolking in de stad. Daardoor ligt er hier voor de christelijke Kerken een overweldigende taak weg: "Net als in de tijd van de eerste christenen zal het geloof zich weer via de steden moeten verspreiden. In de stad ontwikkelt zich immers onze cultuur, onze samenleving en ons mensbeeld. De stad is biotoop van het evangelie geworden."

Het Elfde Uur wordt vanavond uitgezonden op Nederland 1 om 21u.52. Morgen om 12u. is er een heruitzending.
 
 

 

Rorate Zoeken