Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus: "Bidden is jezelf verlaten in God´s omarming"

VATICAANSTAD (Zenit/RKnieuws.net) - Tijdens zijn eerste algemene audiëntie van 2003 heeft paus Johannes Paulus II een meditatie gegeven over Psalm 99.
De belangrijkste boodschap van de Heilige Vader was "bidden is jezelf verlaten in God's omarming."
Het vertrouwen van de gelovige is gebaseerd op de overtuiging dat "de Heer goed is en dat Hij altijd trouw zal zijn, omdat hij altijd klaarstaat om ons te sterken met Zijn genadige liefde."

Zo'n 3000 pelgrims hoorden dat de Psalm volgens de paus een "uitdrukking is van de relatie van liefde, genade en geloof, samengebracht tot 'goedheid'. Wanneer wij bidden moeten we ons verbonden voelen met allen die bidden, de Heer verheffend in verschillende talen en op verschillende manieren."
Met vertrouwen in God en in Zijn liefde die ons nooit verlaat, "verlaat de mens van gebed zichzelf in de omarming van zijn God," zo besloot de paus.

 
 

 

Rorate Zoeken