Dagelijks nieuws van Rorate op Facebook en Twitter

Voor het dagelijkse nieuws vanuit katholiek perspectief gaat u vanaf nu naar de Facebook-pagina of Twitter-account van Rorate. Daar delen we de meest interessante nieuwtjes van diverse Nederlandse, Vlaamse nieuwsbronnen. Van de berichten die nog op deze site verschijnen krijgt u - indien u geabonneerd bent - wekelijks een elektronische nieuwsbrief, in de nacht van zaterdag op zondag. Binnen afzienbare tijd zal deze pagina volledig worden herzien. 

Paus uitgenodigd om voor Europees Parlement te spreken

Paus uitgenodigd om voor Europees Parlement te spreken
VATICAANSTAD (Zenit/RKnieuws.net) - De voorzitter van het Europees Parlement heeft Paus Johannes Paulus uitgenodigd om voor het parlement te spreken.
Volgens de Ierse voorzitter Patrick Cox zal de Europese Conventie bij het opstellen van een Europese grondwet rekening houden met de verzoeken van de paus.

In een audiëntie op 3 januari bij kardinaal Sodano, de Vaticaanse Staatssecretaris, en de paus, nodigde Cox de paus uit om het parlement toe te spreken om "gewetens te wakker te schudden."

Identiteit

In een interview in de Italiaanse krant Avvenire zei Cox dat de tekst van de toekomstige grondwet de identiteit van katholieken zal respecteren "net als de burgerlijke en wettelijke rechten van kerken."

"Ik denk dat sommige aanbevelingen van Europese Katholieken meegenomen zijn in het concept dat de afgelopen weken is rondgegaan," aldus Cox.

Wakker schudden

De Conventie is in het opstellen van de grondwet "soeverein". Maar Cox is er zeker van dat "leden van de Conventie zullen weten hoe ze moeten luisteren naar de stem van de Paus. Zijn stem is uniek, onvervangbaar; het zou een speciaal moment zijn voor hem en voor ons allen."

"Mogelijk schudt hij ons wakker over het Midden-Oosten, vrede in Palestina, over de kwestie Irak, en zal hij, als hij het opportuun acht, zijn boodschap over de Christelijke identiteit van Europa herhalen," zo zei Cox.
 
 

 

Rorate Zoeken